Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Schmidt und die Pflicht der Deutschen für Europa

"...Schmidt verlangt Regeln, Aufsicht und wachstumsfördernde Projekte. Schmidt sieht die Europäische Union am Ende nicht auf dem Weg zu einem Bundestaat, sondern zu einem sich dynamisch entwickelnden Verbund. Einer, der ohne historisches Beispiel sei. Betrachte er Deutschland und Europa heute, sei der Fortschritt fast unglaublich..."

Η εξαιρετική ομιλία του πρώην καγκελάριου Helmut Schmidt για τους συνέδρους και τους επισκέπτες του Ομοσπονδιακού Συνεδρίου, που καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το πολυπληθέστατο ακροατήριο!

http://youtu.be/OYQxYuU6GwI

Ένας από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη δεκαετία του 1970 και πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας...

Χέλμουτ Σμιτ, συνέχισε τη σφοδρή κριτική του εναντίον της νυν καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ. Κριτική στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί άσκησε χθες στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο, που διοργάνωση η γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. O 94χρονος πολιτικός τόνισε ότι Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί έχουν αναλάβει μεν την ηγεσία της Ευρώπη, με την πολιτικής τους όμως έχουν αποξενωθεί από τους ευρωπαίους εταίρους τους.

Ο πρώην καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου λέγοντας χαρακτηριστικά: «είτε θα αναλάβουμε από κοινού τα χρέη, είτε θα πιέσουμε την ΕΚΤ να αγοράσει ομολόγα των προβληματικών χωρών, με αποτέλεσμα την γρήγορη άνοδο του πληθυσμού».

Πηγές: http://www.zeit.de/politik/deutschland/2011-12/helmut-schmidt-spd-parteitag-rede
           http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=34917&category_id=541

Δεν υπάρχουν σχόλια: