Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Από τη δημοσίευση του περιοδικού Der Spiegel για τις καταθέσεις στο εξωτερικό

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=11393&category_id=89

Διάβασα το πρωτότυπο εκτενές κείμενο στο  περιοδικό Der Spiegel και έμεινα άφωνη. Είναι μάλιστα και πολυσέλιδο. Τίτλος εν συντομία "Die Κorruptions-Akte Ferrοstaal". Ενδιαφέρον να διαβαστεί από το πρωτότυπο για όσους γνωρίζουν γερμανικά. Τί με εξόργισε όμως! Διάβασα ένα άλλο άρθρο στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ που εκδίδεται στην ιδιαίτερή μου πατρίδα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ακούστε λοιπόν που καταντήσαμε:

Παραθέτω το άρθρο και τον σύνδεσμο :http://www.patris.gr/articles/195957

Κόβουν το “δωρεάν” στη μετακίνηση των ΑμΕΑ με το ΚΤΕΛ

Σταματά η δωρεάν μετακίνηση των ΑμΕΑ με το ΚΤΕΛ από την ερχόμενη Παρασκευή! Μετά από απόφαση του ΔΣ της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστικών ΚΤΕΛ, το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου δε θα δέχεται τη δωρεάν μεταφορά με κάρτες του υπουργείου. Δωρεάν θα μεταφέρονται μόνο οι τυφλοί καθώς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα (αναπηρικό αμαξίδιο).
«Ανάλγητο το κράτος»
Όπως καταγγέλλει το ΚΤΕΛ, με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν εξοφλήθηκε η μεταφορά των ΑμΕΑ για το 2010 ενώ σύμβαση για το τρέχον έτος δεν έχει ακόμα υπογραφεί.
Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ, κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, αναφέρει στην «Π» πως το ΚΤΕΛ δεν έχει λάβει το 50% των χρημάτων που είχαν συμφωνήσει με το υπουργείο Υγείας για το 2010.
«Κάθε χρόνο, το κράτος μας αναγκάζει και μας εκβιάζει με αυτό τον τρόπο, να φαινόμαστε ανάλγητοι εμείς κι όχι το ίδιο που δεν πληρώνει», αναφέρει. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, «μακάρι να λήξει το πρόβλημα και μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο άδικα, δεν πρέπει να πληρώνει την αδιαφορία του κράτους», αναφέρει.

Ας ελπίσουμε να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΑ ,ΕΤΥΧΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΣ.ΑΝΑΠΗΡΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΜΕΑ. ΜΕ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ Η ΚΑΡΤΑ . Η ΚΥΡΙΑ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ .ΕΠΕΜΕΝΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ .ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ...ΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ? ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ... ΤΡΑΙΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ !!!!