Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εφεδρεία...

Ζητήθηκε σήμερα σε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου να κάνουν οι ίδιοι την ασφαλιστική τους απογραφή συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση και να παραδoθεί στις 20 του μηνός, δηλαδή χθες, και μάλιστα ημέρα Κυριακή, και μη χειρότερα... (Λέγεται ότι έκαναν τη χάρη και έδωσαν μια παράταση δυο ημερών). Όλα αυτά με τον "ευγενή" στόχο της εφεδρείας χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψη εμπειρία, προσόντα, αποδοτικότητα κ.λπ. Επί τέλους λίγο σεβασμό στον φορολογούμενο πολίτη... Οι συμπεριφορές αυτές είναι απαράδεκτες και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Παρεμπιπτόντως αυτοί που αποφασίζουν και τους βλέπουμε επί σειρά ετών στα έδρανα της Βουλής θα τεθούν ποτέ σε εφεδρεία ή θα απολαμβάνουν εσαεί τα προνόμια;

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ το παραθέτω χωρίς άλλη κριτική…

«…Από τα εκκαθαριστικά φαίνεται ότι ο βουλευτής παίρνει στα χέρια του ως καθαρή βουλευτική αποζημίωση 6.595,03 ευρώ τον μήνα. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η τελευταία μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων, που ισοδυναμεί με απώλεια 660,16 ευρώ.
Η βασική βουλευτική αποζημίωση μέχρι και τον Ιούνιο ήταν 5.780.60 ευρώ. Σε αυτήν προστίθενται κάθε μήνα το επίδομα οργάνωσης γραφείου 935,88 ευρώ, η οικογενειακή παροχή 35 ευρώ, τα ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ, τα έξοδα κίνησης 364 ευρώ και το συνολικό ακαθάριστο ποσό των αποδοχών έφθανε μέχρι τώρα τις 8.252,12 ευρώ τον μήνα.
Τα έξοδα κίνησης είναι κυρίως οι βενζίνες τους και οι βουλευτές επαρχίας διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν από την τσέπη τους παραπάνω τουλάχιστον 1.000 ευρώ μηνιαίως, για να πηγαινοέρχονται από τις περιφέρειες τους, να οργώνουν τα χωριά και να πληρώνουν διόδια…»

Πηγές: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107514&catid=3
            http://www.patris.gr/articles/212675

3 σχόλια:

Ιωάννης Α. Μελισσείδης είπε...

΄Οσον αφορά τους/τις αιρετούς/ες της Βουλής μπορεί να τους καταλογίσει κανείς πολλά, όμως εκλέγονται κανονικά και νόμιμα απ τον Ελληνικό Λαό σε Κοινοβουλευτικές εκλογές και αν δεν τους/τις εγκρίνουν οι πολίτες τότε "πάνε σπίτια τους".Με τους δημοσίους και κρατικούς λειτουργούς δεν ισχύει το ίδιο.Πρόκειται για "ισόβιους" (π.χ.δικαστικοί κ.λ.π.) ή διορισμένους και ως εκ τούτου η σχετική σύγκριση είναι ατυχής.
Αναφορικά με την "Εφεδρεία" : Τί να πεί κανείς; Προχειρότητες και "κάτι να γίνει για να λέμε ότι κάτι κάνουμε".Βέβαια το Ελληνικό Δημόσιο, το υπερτροφικό και παραφορτωμένο, έπρεπε να μπεί σε μια σειρά ώστε ο Πολίτης να μην επιβαρύνεται με υπερβολικές δαπάνες και να έχει υπηρεσίες άψογες.΄Αλλο αυτό, το αναγκαίο και αποδεκτό, και άλλο να τσαλαπατάει κανείς τη προσωπικότητα εργαζομένων στο Δημόσιο, που προσλήφθηκαν "κατά νόμο", έφτιαξαν προδιαγραφές ζωής και αιφνίδια ο κόσμος τους ανατρέπεται "ετσιθελικά", κοινωνικά και εργασιακά.΄Ομως αυτά είναι τα "σημεία των καιρών" όπου φαίνεται ότι ο άνθρωπος δεν λογίζεται σαν οντότητα και προσωπικότητα αλλά σαν παραγωγή και μονάδα μέτρησης.Είμαστε στη περίοδο που δοκιμάζονται λειτουργίες θεσμών και αρχών, αντοχών και "υπομονών".Ιδιωτικός και Δημόσιος Τομέας αναδιαμορφώνονται, χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν αυτό είναι για καλό ή κακό.Σίγουρα πάντως είναι κακό και αισχρό το τσαλαπάτημα προσωπικοτήτων και η κατακρεούργηση ζωών με τρόπο ιδιαζόντως απεχθή (ειδεχθή). Τελικά το "λεφτά υπάρχουν" κατά τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ το 2009 κατέληξε το 2010/2011: "θα σας κάνουμε να φτύσετε της μάνας σας το γάλα", κατά τη "θεάρεστη" έκφραση της Ιεράς Εξέτασης.-

karina είπε...

με λιγα λογια:

ειναι παρανοϊκο αυτο που ζουμε.
Πού ειναι η μαζικη αντιδραση , να παω να αντιδρασω?
θα γινουν εκλογες και δεν θα εχουμε ενα αντιδραστικο κομμα να το ψηφισουμε........
παλι οι ιδιοι και οι ιδιοι...
χαμενοι απο χερι τελικα...
απογοητευση τεραστια!

Κατερίνα Ν. είπε...

Με σοκάρει το ότι η φίλη μου Ιωάννα, των εκπληκτικών προσόντων, εμπειρίας και ικανοτήτων δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.
Με γεμίζει θλίψη και απορίες.
Γιατί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε...Τι μας καθηλώνει.. Δεν θέλω να προχωρίσω στο από που προέρχεται η κακή ενέργεια που μας βαραίνει και μας εμποδίζει να ξεσηκωθούμε.
Από παντού...και ο νοών νοήτω!!!